Hoe voordelig is zakelijke energie nu echt?

Hoe voordelig is zakelijke energie nu echt?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie is de laatste jaren wat betreft kosten flink aan het schommelen. Het is voor de meeste bedrijven belangrijk dat er een zakelijk energiepakket wordt gekozen dat goed binnen het budget past en daarbij ook aansluit bij het gewenste verbruik. De kosten van zakelijke energie zijn voor veel bedrijven moeilijk te voorspellen, vooral doordat er niet altijd sprake is van transparantie in de zakelijke energiemarkt.

Het gebruik van zakelijke energie is toch nodig voor bedrijven. Het is bij energieleveranciers niet mogelijk om als bedrijf een energiepakket voor consumenten af te sluiten. Dit houdt in dat bedrijven al snel gebonden zijn aan de wat hogere tarieven die de zakelijke energieleveranciers hanteren. Toch is niet iedere zakelijke energieleverancier duur, want er zijn ook voldoende leveranciers die stroom en gas voor een veel lagere prijs kunnen leveren.

De kosten van zakelijke energie hangen daarom altijd af van de mate van verbruik, de energieleverancier die u kiest en eventuele voordelen die zij hanteren binnen het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Denk bij deze laatste bijvoorbeeld aan kortlopende promotiekortingen waarbij de energieleverancier tien tot twintig procent korting geeft.

De prijs van zakelijke energie

Binnen de prijs van zakelijke energie wordt individueel naar stroom en gas gekeken. Dit houdt het volgende in: bedrijven die veel stroom verbruiken maar weinig gas kunnen flinke voordelen verkrijgen op het zakelijke energiepakket. De tarieven voor gas liggen over het algemeen wat hoger bij de meeste zakelijke energieleveranciers, dus het loont voor bedrijven om weinig gas te gebruiken. Dit hangt echter volledig af van de aard van het bedrijf, omdat sommige bedrijven simpelweg niet kunnen draaien zonder hier ook gas voor te gebruiken.

Binnen een zakelijk energiepakket wordt ook gekeken naar de duur van het contract. Bedrijven die langere energiecontracten aangaan met een zakelijke energieleverancier zullen meer besparen dan bedrijven die slechts een contract voor een jaar afsluiten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze zakelijke energieleveranciers zekerheid willen bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Hoe langer de duur van het contract, hoe hoger de omzet uit deze klant, dus kunnen zakelijke energieleveranciers op dat moment een mooie korting aanbieden.

Is zakelijke energie nodig?

Als u uw bedrijf serieus wilt leiden dan is het raadzaam om altijd voor zakelijke energie te kiezen. Het is een van de meest effectieve manieren om kosten te besparen en tegelijkertijd gebruik te maken van talloze voordelen zoals flexibiliteit. In situaties waarbij u uw energiecontract moet aanpassen, bijvoorbeeld omdat u de komende tijd veel meer gaat verbruiken, is het bijzonder voordelig om de mogelijkheid te hebben om dit op regelmatige basis te kunnen. Dit voorkomt dat u boven uw verbruik uitkomt en hierdoor veel hogere kosten zult maken.

Het is voor de meeste bedrijven daarom voordelig om toch voor zakelijke energie te kiezen. Grootzakelijke bedrijven zullen altijd voor een zakelijk energiecontract moeten kiezen, maar MKB’ers en ZZP-ers hebben niet altijd duidelijkheid of een zakelijk energiecontract voordelig is. Wij raden daarom het volgende aan:

Gebruik onze handige zakelijke energievergelijker om uit te zoeken welke voordelen een zakelijk energiecontract u zal brengen. De vergelijker geeft in een handomdraai aan welke zakelijke energieleverancier bij u past, welke maandelijkse kosten u hier zult betalen en van welke eventuele kortlopende kortingen u op dit moment gebruik kunt maken.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?