Hoe uw regio bepaalt hoeveel u de komende jaren voor energie betaalt

Hoe uw regio bepaalt hoeveel u de komende jaren voor energie betaalt

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het aantal zakelijke energieleveranciers in Nederland stijgt nog steeds ieder jaar. Dit heeft onder andere te maken met de grote vraag naar energie op de Nederlandse markt en het feit dat er diverse nieuwe technologieën beschikbaar zijn voor energieleveranciers. Dit is voor u als ondernemer of energiespecialist alleen maar voordelig, want het leidt keer op keer tot lagere prijzen op de Nederlandse energiemarkt.

Waar een groot aantal bedrijven nog niet van op de hoogte is, zijn de prijzen die de gemiddelde energieleverancier rekent voor het verbruik. Dit heeft onder andere te maken met de regio waarin uw bedrijf actief is. Zo zijn er in de Randstad meer zakelijke energieleveranciers beschikbaar dan in minder bewoonde omgevingen zoals Groningen. En dat heeft dan ook direct invloed op de prijs die u de komende jaren voor uw energie zult betalen.

Bij Energie-Zakelijk kennen we alle factoren die invloed hebben op uw maandelijkse energierekening. Deze factoren hebben wij samengebracht in onze handige zakelijke energievergelijker. Hiermee kunt u direct zien welke zakelijke energieleverancier het beste aansluit bij situatie. Klik hier om naar onze zakelijke energievergelijker te gaan.

Hoe de regio uw kosten bepaalt

Doordat niet iedere zakelijke energieleverancier actief is in elke Nederlandse regio, kan het voorkomen dat bepaalde zakelijke energieleveranciers niet beschikbaar zijn in uw situatie. De grootste zakelijke energieleveranciers zullen dit wel zijn, tenslotte beheren zij een landelijk netwerk dat specifiek inspeelt op de vraag van alle Nederlandse bedrijven. Maar de kleinere bedrijven, welke over het algemeen ook lagere kosten kunnen hanteren, zijn niet voor ieder bedrijf beschikbaar.

Dit heeft dan ook invloed op uw zakelijke energierekening. Wanneer goedkopere zakelijke energieleveranciers niet beschikbaar zijn in uw regio, bent u beperkt tot de grotere partijen die daarbij hogere prijzen rekenen. Dit heeft invloed op de kosten die u op uw energiepost maakt, een onderdeel van uw bedrijfskosten dat u vanzelfsprekend zo laag mogelijk wilt houden. Het is dan ook niet zomaar dat veel bedrijven besluiten om naar de Randstad te verhuizen. Naast haar centrale ligging brengt de Randstad ook diverse voordelen mee op het gebied van kosten bij de post energie.

Hoe verder uw bedrijf van de Randstad is gevestigd, hoe kleiner het aantal zakelijke energieleveranciers waar u uit kunt kiezen. Het is dan ook belangrijk om altijd goed te kijken naar de postcodes waarin een bepaalde zakelijke energieleverancier actief is. Het is voor hen tenslotte niet mogelijk om uitzonderingen te maken op het gebied van energielevering, simpelweg omdat zij geen aanspraak kunnen maken op het netbeheer in deze regio’s.

Regio bepaalt ook mogelijkheden groene energie

Dat zakelijke energieleveranciers aan bepaalde regio’s zijn gebonden heeft ook invloed op het feit of groene energie beschikbaar is voor uw bedrijf. Het is niet binnen iedere regio mogelijk om uit meerdere zakelijke en groene energieleveranciers te kiezen. Door het beperkte aanbod, en de beperkte mogelijkheden van deze aanbieders, blijft het lastig voor bedrijven in minder bewoonde regio’s om zich maximaal op duurzaamheid te richten. Het brengt hogere energierekeningen met zich mee, wat leidt tot minder MKB-bedrijven die gebruikmaken van een groen energiecontract.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?