Hoe groot is het verschil in prijs tussen zakelijke energieleveranciers?

Hoe groot is het verschil in prijs tussen zakelijke energieleveranciers?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Met de komst van steeds meer zakelijke aanbieders op de energiemarkt is het lastiger geworden om uit te zoeken welke zakelijke energieleverancier nu het beste bij uw situatie aansluit. Hier komt onder andere prijs bij kijken, want de prijs heeft voor veel bedrijven de grootste invloed als het op de keuze aankomt.

De prijsverschillen tussen de verschillende zakelijke energieleveranciers wordt de laatste jaren steeds groter. Dit is onder andere het gevolg van de groeiende concurrentie binnen deze markt: hoe meer spelers zich op de markt bevinden, hoe groter de kans dat deze bedrijven door middel van lage prijzen nieuwe klanten willen aantrekken.

Door middel van deze prijsverlagingen komen er meer geïnteresseerde klanten, het wordt dus steeds meer een concurrentiestrijd op het gebied van prijs. En dat maakt het voor u als klant natuurlijk een stuk eenvoudiger om te zorgen dat het zakelijke energiecontract voor de laagste prijs kan worden afgesloten. Daarbij maakt deze concurrentiestrijd het ook mogelijk om talloze extra voordelen te verkrijgen, zoals kortlopende kortingen en eventuele accessoires bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract.

Let op: De kortlopende voordelen bij zakelijke energieleveranciers

Als er naar de aanbiedingen van zakelijke energieleveranciers wordt gekeken dan valt er al snel iets op: er zijn steeds meer partijen die voor korte periodes een aantrekkelijke korting aanbieden. Dit is zeer interessant voor uw bedrijf op het moment dat u het contract gaat afsluiten. Toch waarschuwen wij u hierbij, want het kan zomaar zijn dat u na de kortingsperiode aanzienlijk meer gaat betalen.

Dit komt door het feit dat deze kortlopende kortingen een middel zijn om nieuwe klanten aan te trekken. Iedereen houdt van een mooie extra en een goede korting, ook binnen de zakelijke markt. Maar het percentage korting dat u op het contract krijgt wordt vaak rechtgetrokken op het moment dat u het reguliere tarief gaat betalen. Sterker nog: in veel situaties betaalt u vanaf dat moment aanzienlijk meer dan u normaal gesproken zou betalen bij andere zakelijke energieleveranciers.

Houd er bij contracten met kortlopende kortingen dan ook rekening mee dat het reguliere tarief aanzienlijk hoger kan uitvallen. Dit scheelt achteraf veel administratieve taken op het moment dat de jaarrekening aanzienlijk hoger uitvalt dan u vooraf had verwacht.

De prijsverschillen tussen zakelijke energieleveranciers

Of u nu een MKB-bedrijf of grootzakelijk bedrijf heeft, het is altijd belangrijk om te kijken naar de prijzen van energie. Het verschil tussen de zakelijke energieleveranciers is echter groot, maar gelukkig is het erg eenvoudig om uit te zoeken hoe groot deze verschillen nu echt zijn. Dit is namelijk binnen iedere situatie en voor ieder bedrijf anders.

Er zijn talloze factoren, zoals de contractduur en de regio waarin uw bedrijf zich bevindt, die bepalen hoeveel u uiteindelijk per maand zult gaan betalen. Wij raden daarom aan om specifiek voor uw bedrijf en uw situatie een check te doen binnen onze gratis online energievergelijker. Op basis van een aantal standaardgegevens kunnen wij u vertellen hoeveel u de komende tijd zult betalen voor uw energie en kunt u direct zien hoe groot de prijsverschillen tussen alle zakelijke energieleveranciers zijn.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?