Hoe groot is de kans dat u volgend jaar minder betaalt voor zakelijke energie?

De zakelijke energiekosten zijn voor een groot aantal bedrijven nog steeds te hoog. De bedrijfsprocessen vereisen een dusdanig hoog verbruik dat de meeste bedrijven hier op maand- en jaarbasis een grote som geld aan kwijt zijn. En dat kan allerlei nadelen met zich meebrengen. Daarbij is het zonde om ieder jaar te veel te betalen wanneer er ook voldoende alternatieven zijn waarbij u een stuk goedkoper uit bent.

De kans bestaat dat u het komende jaar meer betaalt voor de energie die u voor uw bedrijfsprocessen verbruikt. De energietarieven van een aantal zakelijke energieleveranciers stijgen de laatste tijd, waardoor de zakelijke energiekosten keer op keer hoger uitvallen. En doordat een groot aantal bedrijven hierbij gebonden is aan een vast energiecontract, kan dit de komende jaren nog verder oplopen.

Wij helpen u graag om de komende jaren minder voor uw zakelijke energie te betalen. Er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt zetten om de kosten voor uw energieverbruik te verlagen. In dit artikel gaan wij dieper in op de kans dat u volgend jaar minder betaalt, en geven wij u tips om te zorgen dat u ook daadwerkelijk minder zult gaan betalen.

Blijf weg van langdurige zakelijke energiecontracten

Als u de komende jaren minder wilt betalen voor uw energieverbruik dan kunt u het beste starten met de manier waarop het contract is opgesteld. Energieleveranciers hebben u graag jarenlang als klant, met name omdat dit simpelweg het meeste oplevert. Maar daar staat voor u als klant tegenover dat u juist voor lange tijd aan een contract bent gebonden waarbij u niet weg kunt.

Voorkom dat u de komende jaren geforceerd te veel gaat betalen voor de zakelijke energie die u verbruikt en sluit uitsluitend kortlopende contracten af. Dit betekent dat u direct kunt genieten van een voordeel: u kunt ieder jaar overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier en hierdoor direct genieten van een lager energietarief.

Val niet voor kortlopende aanbiedingen

Veel zakelijke energieleveranciers kiezen ervoor om aanbiedingen uit te brengen die voor korte tijd gelden. U betaalt bijvoorbeeld 3 maanden lang een gereduceerd tarief voor uw energiecontract. Wat de zakelijke energieleveranciers hier echter niet bij zetten, is dat u de 9 maanden hierna gemiddeld meer betaalt dan bij concurrerende energieleveranciers. Dit hogere tarief zorgt uiteindelijk voor een totale prijs die boven dat van de concurrenten valt.

Kortlopende aanbiedingen worden door energieleveranciers gebruikt om het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Woorden zoals ‘gratis’ en ‘korting’ zorgen altijd voor een sterke connectie in ons brein: “ik ga besparen”. Maar als u de kosten binnen en buiten de kortingsmaanden bij elkaar optelt komt u er al snel achter dat u eigenlijk helemaal niet zo voordelig uit bent bij deze partijen.

Stap over wanneer u wilt

Indien u niet met kortlopende aanbiedingen en langdurige contracten werkt, is het een stuk gemakkelijker om over te stappen naar een energieleverancier die lagere energietarieven hanteert. Overstappen kost vandaag de dag minder tijd en moeite, waardoor het al snel een interessante manier is om veel kosten te besparen.

Bekijk vandaag of u kunt besparen op uw huidige energiecontract en hoeveel voordeel u ontvangt als u overstapt naar een andere energieleverancier. Gebruik onze handige vergelijkingstool voor zakelijke energie en krijg direct inzicht in uw opties.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909