Hoe groene energie bijdraagt aan zakelijke groei

Hoe groene energie bijdraagt aan zakelijke groei

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen ervoor om actief te investeren in groene energie. Door middel van groene energie kan een mooie zakelijke groei worden verkregen. Dit heeft niet te maken met de energie zelf, want deze is gelijk aan de traditionele energie. De bedrijven die in groene energie investeren uiten dit graag op alle plekken die zij kunnen, want het zorgt ervoor dat mensen een beter beeld van hen krijgen.

Maatschappelijk verantwoorde bedrijven hebben de laatste jaren het voortouw genomen. Op het moment dat een consument ziet dat het bedrijf zich actief inzet om het milieu te verbeteren dan ontstaat er een groter gevoel van gunnen. En hiermee kunnen bedrijven actief inzetten op de zakelijke groei van het bedrijf.

Investeren in groene energie

De Nederlandse overheid heeft bedrijven meermalen opgeroepen om te overwegen om investeringen in groene energie te doen. Dit heeft er vooral mee te maken dat Nederland zich actief inzet om het milieu te sparen. En daar kunnen bedrijven een grote bijdrage aan leveren, want een groot aantal bedrijven verbruikt jaarlijks ontzettend veel energie.

De kans is groot dat het energieverbruik van uw bedrijf een van de grootste kostenposten is. En dat is zonde. De bedrijfsprocessen die deze energie verbruiken zijn hard nodig om de omzet van uw bedrijf te verbeteren, en het zou mooi zijn als u hier nog een extra uit kunt halen. En dat is goed mogelijk wanneer u investeert in groene energiealternatieven. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en windmolens, welke steeds aantrekkelijker worden nu de prijzen hiervan steeds verder dalen.

Betere duurzaamheid is meer bekendheid

Wanneer uw klanten doorhebben dat u zich actief inzet om de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren dan voelen zij een sterkere connectie. Het is niet zomaar dat een groot aantal bedrijven ervoor kiest om openlijk te uiten dat zij in groene energie investeren. Groene energie voor bedrijven is vandaag de dag een goed PR-middel geworden waarmee meer naamsbekendheid kan worden gegenereerd. Daarbij zijn er diverse initiatieven die duurzame bedrijven uitlichten, waardoor u de naamsbekendheid van uw bedrijf nog meer versterkt.

Daarbij is groene energie een ideale manier om uw bedrijfsprocessen nog duurzamer te maken. Als u op dit moment nog geen groen gas en groene stroom afneemt dan is de kans groot dat u veel voordelen krijgt als u dit wel doet. Op dit moment liggen de tarieven binnen deze markt nog wat hoger, maar er wordt voorspeld dat dit de komende jaren aanzienlijk zal dalen. Zo bent u over enkele jaren zeker dat u minder geld aan energie uitgeeft en dat u aanzienlijk kunt besparen.

Investeren op de lange termijn

Daarbij zijn er diverse initiatieven die aantrekkelijke prijzen voor energie aanbieden als u voor meerdere jaren een contract aangaat. Zo kunt u nog verder op uw energie besparen. Energie voor uw bedrijf is duur, dus iedere besparing die u hierop kunt krijgen zal zich doorberekenen in de uiteindelijke winst van uw bedrijf. Zo kunt u een groter aandeel van uw omzet omzetten naar winst en kunt u op deze manier gemakkelijker voorzien welke winst u de komende jaren binnen uw bedrijf kunt uitkeren.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?