Hoe beïnvloeden nieuwe wetten uw zakelijke energierekening?

De laatste jaren zijn er diverse nieuwe wetten geïntroduceerd die ervoor zorgen dat uw zakelijke energierekening anders kan uitvallen. Deze wetten resulteren in zowel kostenverlagende als -verhogende maatregelen, waardoor het verschil op de energierekening aanzienlijk kan zijn.

In dit artikel vertellen wij u meer over de verschillende wetten die van invloed zijn op uw zakelijke energierekening. Zo kunt u kijken of het loont om voor de komende jaren te kiezen voor een alternatieve energiemaatschappij of voor alternatieven met betrekking tot schone energie.

Meer focus op schone energie

Vanuit de Nederlandse overheid worden allerlei initiatieven gelanceerd die zich erop richten dat steeds meer bedrijven voor groene energie gaan. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de uitstoot van Nederland steeds lager moet uitvallen. Dit zijn regelgevingen van de Europese Unie, welke op basis van diverse onderzoeken heeft ondervonden dat de uitstoot van landen zoals Nederland aanzienlijk lager kan uitvallen.

Vanuit de Nederlandse overheid wordt daarom steeds vaker genoemd dat bedrijven vaker voor schone energiealternatieven moeten kiezen. Dit betekent onder andere dat bedrijven meer moeten investeren in initiatieven met betrekking tot energiebesparende voorzieningen. Denk hierbij aan investeringen in zonnepanelen en windmolens, welke op dit moment twee van de meest effectieve methodes zijn om energie op te wekken.

Daar komt ook bij kijken dat Nederlandse bedrijven vaker voor groene energie moeten kiezen. De Nederlandse overheid heeft meerdere subsidies uitgekeerd die interessant kunnen zijn voor bedrijven die duurzamer willen worden en hierbij ook kosten willen besparen. Deze subsidies resulteren er in veel gevallen in dat bedrijven aanzienlijk gaan besparen en dat de kosten van energie zeer dicht bij de kosten van reguliere energie komen. Zo behoudt u de kwaliteit die u al jaren heeft en kunt u op deze manier zorgen dat de bedrijfsprocessen op een normale wijze verlopen.

Investeringen in duurzaamheid

Naast het afsluiten van een energiecontract met groene energie, is het ook mogelijk om te kiezen voor investeringen in duurzaamheid. Hierbij moet u onder andere denken aan eigen zonnepanelen, die erin resulteren dat uw energieverbruik negatief kan uitvallen. Dit houdt in dat u gedurende de komende jaren meer energie opwekt dan u binnen uw bedrijf opwekt. Zo ontstaat er een negatief energieverbruik dat erin resulteert dat u geld verdient met de extra energie.

Dit is een van de initiatieven van de overheid welke met veel subsidies samengaat. Zo kunt u ervan uitgaan dat u dankzij de subsidies en wetten omtrent de duurzame energieopwekkers aanzienlijk zult besparen. Zo zorgt u er niet alleen voor dat uw bedrijf actief meewerkt aan het verbeteren van de duurzaamheid binnen Nederland; u kunt hiermee ook aanzienlijke kostenbesparingen voorzien die u helpen uw bedrijfsomzet te verhogen.

Daarbij zorgen de energieopwekkers dat u extra omzet draait in verband met het negatieve energieverbruik. Dit is een unieke kans voor uw bedrijf om meer omzet te genereren, duurzamer te worden en een hogere winst onder de streep over te houden.

Zonnepanelen en windmolens zijn de toekomst. Hoe eerder uw bedrijf instapt, hoe groter de uiteindelijke besparing. De subsidies van de overheid zullen de komende jaren flink afnemen naarmate de vraag naar deze opwekkers groeit. Door nu in te stappen kunt u aanspraak maken op allerlei subsidies en loopt u ver voor op de Nederlandse energiewetgeving.

Direct kosten besparen op uw zakelijke energierekening? Bekijk onze vergelijker >>

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909