Hoe actief bent u bezig met zakelijke energie?

Hoe actief bent u bezig met zakelijke energie?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bedrijven doen er vandaag de dag goed aan om in de gaten te houden met welke kosten zij te maken hebben bij zakelijke energie. Deze kostenpost bestaat bij de meeste bedrijven uit twee elementen: de gasrekening en de elektriciteitsrekening. Zakelijke energie kan voor bepaalde bedrijven een gigantische kostenpost zijn, terwijl het voor andere bedrijven juist weer zeer goedkoop is.

Maar waar ligt dat nu aan, dat bepaalde bedrijven veel minder betalen voor hun zakelijke energie? Dat heeft vooral te maken met de manier waarop deze bedrijven met deze kostenpost omgaan. Hoe actiever men met de kostenpost energie omgaat, hoe groter de kans dat zij hier flink op kunnen besparen. En dat is ook niet vreemd: als je weet waar er bespaard kan worden, dan zul je ook veel eerder op dat element gaan besparen.

Besparen komt door proactiviteit

Het is vandaag de dag allang niet meer zo dat je als bedrijf de grootste korting krijgt als je in zee gaat met een zakelijke energieleverancier waar je een 5-jarig contract afsluit. In plaats daarvan komt de grootste korting juist van het afsluiten van korte contracten, waarbij de kortingen die zakelijke energieleveranciers hierbij aanbieden ontzettend aantrekkelijk zijn.

Door proactief met de kosten van zakelijke energie aan de slag te gaan, wordt steeds meer duidelijk over de manier men zo veel mogelijk kan besparen. Voor veel bedrijven loont het om te zorgen dat er altijd een persoon binnen het bedrijf actief is met het optimaliseren van deze kostenpost.

Besparen komt door vergelijken

De beste manier om te zorgen dat u ieder jaar zeker bent dat u niet te veel voor energie betaalt, is om de zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Iedere zakelijke energieleverancier zal andere pakketten en prijzen aanhouden voor de energie die u maandelijks nodig heeft. Op basis daarvan kunt u dan ook zeer eenvoudig achterhalen wat in uw situatie de beste energieleverancier zal zijn voor het komende jaar of de komende twee jaar.

U kunt er dan voor kiezen om iedere zakelijke energieleverancier op te zoeken, een offerte aan te vragen en uit te zoeken wat u hier jaarlijks aan energie kwijt zult zijn. Maar het is in veel situaties aanzienlijk rendabeler om een online vergelijker te gebruiken. Hierin kunt u direct achterhalen welke zakelijke energieleverancier het goedkoopst zal zijn op basis van uw maandelijkse verbruik.

Begin nu direct met vergelijken

Bij Energie-zakelijk kunt u terecht voor alle zaken omtrent het besparen op uw zakelijke energierekening. Via onze handige zakelijke energievergelijker ziet u in een handomdraai wat u op basis van uw bedrijfsgegevens en het verbruik van uw onderneming zult betalen bij meer dan 10 verschillende energieleveranciers.

Zo geven wij u altijd het beste inzicht in de manier waarop u vandaag nog de beslissing kunt nemen om uw energierekening om te zetten naar een aanzienlijk goedkopere rekening. Bekijk daarom direct onze zakelijke energievergelijker en sluit eventueel ook direct een zakelijk energiecontract af bij de goedkoopste partij in uw situatie.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?