Gebruikt u al zakelijke energie? 3 Tips om toch te besparen

Gebruikt u al zakelijke energie? 3 Tips om toch te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is niet altijd even voordelig. De kans bestaat dat u op dit moment een zakelijk energiepakket afneemt dat aanzienlijk duurder is dan u op voorhand had verwacht. Of u heeft al een andere zakelijke energieleverancier gevonden, maar bent aan een lang energiecontract gebonden en kunt dus niet overstappen.

Dit betekent vandaag de dag gelukkig niet meer dat u niet kunt besparen op uw huidige energiekosten. Er zijn nog steeds talloze manieren om te zorgen dat uw maandelijkse zakelijke energierekening aanzienlijk lager uitvalt dan u de afgelopen maanden gewend was.

Wij helpen u graag bij het besparen op zakelijke energie. Dit doen wij onder andere met onze handige zakelijke energievergelijker, waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken welke zakelijke energieleverancier de beste keuze is in uw situatie. Daarnaast willen wij u door middel van de 4 tips die wij op deze pagina noemen verder helpen om zo veel mogelijk op uw zakelijke energiepakket te besparen.

#1 Kijk naar andere energiepakketten bij dezelfde energieleverancier

Zakelijke energieleveranciers stellen zelf een aantal energiepakketten samen die inspelen op het gemiddelde verbruik van bedrijven. Toch kan het voorkomen dat u gedurende een periode aanzienlijk meer verbruikt dan uw energiepakket toelaat, waardoor u een hoger tarief betaalt voor de extra energie die u gedurende deze periode hebt gebruikt. Dit is niet voordelig voor uw organisatie, want dit zal iedere maand tot extra kosten leiden.

Het is voor bedrijven die zich in deze situatie bevinden daarom rendabel om te kijken welke mogelijkheden er zijn om toch over te stappen naar een ander energiepakket binnen dezelfde energieleverancier. Een aantal zakelijke energieleveranciers hanteert een dusdanige flexibiliteit dat het voor bedrijven eenvoudig is om over te stappen naar een energiepakket dat aanzienlijk beter bij de huidige bedrijfssituatie aansluit.

#2 Zorg voor een aanzienlijk lager verbruik

Indien u op dit moment niet binnen uw zakelijke energieleverancier kunt overstappen, is het ook interessant om te kijken of er mogelijkheden zijn om zo veel mogelijk op energie te besparen. Het energieverbruik van uw organisatie kan flink dalen op het moment dat u een aantal energiebesparende maatregelen voor uw organisatie neemt. Denk hierbij aan een overstap naar LED-verlichting, waarmee al snel 20% energie op de verlichting wordt bespaard.

Een andere interessante besparing is de aanleg van eigen zonnepanelen. Deze wekken gedurende het jaar energie op, welke u dus niet bij uw eigen energieleverancier hoeft af te rekenen. Vooral binnen een zakelijk energiecontract is het interessant om voor zonnepanelen te kiezen, omdat dit het verbruik zal verlagen. Daarbij kunt u dankzij de Nederlandse overheid ook gebruik maken van speciale subsidies die de kosten voor uw zonnepanelen en daarmee uw verbruik nog verder zullen verlagen.

#3 Onderhandel met uw huidige zakelijke energieleverancier

Als overstappen naar een ander zakelijk energiepakket niet mogelijk is, en u op dit moment ook niet kunt investeren in elementen zoals zonnepanelen, is het ook interessant om te kijken welke mogelijkheden tot onderhandeling er met uw huidige zakelijke energieleverancier zijn. Vooral bedrijven met een hoog verbruik kunnen een interessante korting verkrijgen op het moment dat zij slim met de zakelijke energieleverancier onderhandelen. Denk hierbij aan het afsluiten van een langdurig energiecontract; dit biedt bedrijven over het algemeen de mogelijkheid om een flinke korting te verkrijgen op de maandelijkse factuur. Dit is vooral interessant voor bedrijven die al langere tijd bij dezelfde energieleverancier zitten, omdat er op dat moment meer ruimte is om over de kosten te onderhandelen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?