Gas & Licht zakelijk afsluiten: 2 manieren om kosten te besparen

Gas & Licht zakelijk afsluiten: 2 manieren om kosten te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

U wilt binnen uw onderneming altijd op gas en licht kunnen rekenen. Het is vervelend wanneer u enkele uren geen toegang tot energie heeft. Uw bedrijfsprocessen vallen stil en uw omzet wordt direct aangetast. Dit is een van de redenen dat gas en licht zakelijk gezien zeer goed geregeld moet worden.

De prijs van gas en licht verschilt ontzettend tussen alle aanbieders op de Nederlandse markt. Het is tegenwoordig helemaal niet lastig om flink op het energiecontract te besparen. Om zeker te zijn dat u ook echt het meest voordelige contract afsluit, delen wij in dit artikel twee essentiële tips. Zo zult u spoedig besparen en kunt u altijd op uw gas en licht rekenen.

Bespaar door te vergelijken op zakelijk gas en licht

Een vergelijking van verschillende aanbieders helpt duidelijkheid te krijgen over de prijzen die binnen deze markt worden gehanteerd. Sommige energiebedrijven rekenen maar liefst 10% tot 20% meer voor zakelijk gas en licht. Op het moment dat u alle energiebedrijven vergelijkt krijgt u een perfect beeld van de goedkoopste aanbieders.

En bij de goedkoopste aanbieder zult u ook het meest besparen. De kans is groot dat u op dit moment aanzienlijk meer voor uw gas en licht betaalt. Zakelijke energiecontracten kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Het is dus prettig als u hier op verschillende manieren op kunt besparen.

Onze zakelijke energievergelijker is een van de meest effectieve methodes om te besparen. Deze vergelijker neemt een groot aantal verschillende energiebedrijven mee. U hoeft dus niet langer zelf op de website van iedere aanbieder te kijken, maar kunt gewoon vanuit de vergelijker uitzoeken wat uw nieuwe contract zal kosten.

De zakelijke energievergelijker werkt op basis van de gegevens die u invult. Wij vragen u onder andere om uw verbruik in te vullen. De hoogte van het verbruik zal een beter beeld bieden van de verschillende pakketten die interessant zijn voor uw onderneming. De vergelijker zal uitsluitend interessante pakketten tonen. Daarbij sorteren wij deze direct op prijs, zodat u ziet welk pakket en welke aanbieder het meest geschikt is voor uw situatie.

Besparen met het ideale pakket

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, worden er bij energieaanbieders verschillende pakketten aangeboden. Op basis van uw verbruik wordt een juist pakket gekozen. Toch kijken sommige bedrijven niet voldoende naar de verschillende pakketten. Het gevolg is dat zij een verkeerd pakket kiezen – en dat kost al snel ontzettend veel geld.

Want een verkeerd pakket kan voor veel extra kosten zorgen. Als uw verbruik bijvoorbeeld ver boven het pakket uitvalt dan kan de energieaanbieder hier extra kosten voor in rekening brengen. Dit is bijzonder vervelend wanneer u vooraf aan het jaar al een begroting heeft gemaakt. De energiekosten moeten dan als extra op de begroting worden geplaatst.

Let daarom altijd op de pakketten die door de energieaanbieder worden aangeboden. Wanneer u gas en licht zakelijk gaat afsluiten dan is het van groot belang naar uw huidige verbruik te kijken. Neem daarbij ook eventuele hogere verbruiken voor de komende jaren mee. Dit voorkomt dat u continu met uw energieaanbieder moet praten over nieuwe pakketten. Het bespaart ontzettend veel tijd en daarmee ook veel geld.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?