Energiesector en milieubeweging meer samenwerken

Energiesector en milieubeweging meer samenwerken

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het is de hoogste tijd dat de klimaatproblematiek effectief wordt aangepakt en daarbij moeten de energiesector en milieubeweging meer samenwerken. Er moet gestopt worden met elkaar aanvallen. Dit is bekend gemaakt door Jo Peters, Secretaris-Generaal van branchevereniging NOGEPA voor olie- en gasproducerende bedrijven. Peters wil de energiesector en milieubeweging op één lijn krijgen. Maar hij wil ook zorgen dat er ruimte blijft voor de winning van fossiele brandstof. Hij denkt dat het grootste probleem ligt bij de uitstoot van CO2. Daarbij geeft Peters aan dat hij niet gelooft dat fossiele brandstof verleden tijd is, maar hij vindt ook niet dat milieuzorgen onzin zijn. “We moeten af van de schijntegenstelling tussen fossiel en duurzaam. Eerst moet de uitstoot van CO2 naar beneden. Er wordt namelijk een gigantische bevolkingsgroei verwacht en dan zullen fossiele brandstoffen onmisbaar zijn. Daarbij dienen de energiebedrijven openheid te geven in hun plannen en standpunten. Daarbij moeten ook de olie- en gasreserves gebruikt worden om over te schakelen op meer duurzame alternatieven. Duurzaam kan simpelweg de hele vraag naar energie nog niet aan, ook niet in Nederland.” 

Zakelijke energieprijzen ook in gevaar door klimaatproblematiek

De zakelijke energieprijzen zijn ook in gevaar door de klimaatproblematiek. De energie zakelijk moet namelijk veel goedkoper worden voor ons, zodat we het bedrijfsleven volop kunnen laten groeien. Maar hoe kan dat als er zoveel problemen zijn? Er wordt een beroep gedaan op iedereen om de zakelijke energieprijzen te vergelijken en op tijd een keuze te maken om over te stappen. U kunt namelijk door over te stappen naar zakelijke energie tot wel 1000 euro per jaar besparen. Het duurt hier minder dan een minuut om de beste energiedeals te zien. U kunt via onze website erg voordelig overstappen nadat u zakelijke energieleveranciers met elkaar hebt vergeleken. Wij vergelijken voor u 100% onafhankelijk! Het wordt meteen zichtbaar voor u hoeveel dat u per jaar kunt besparen. Ontdekt u daarom nu wat energie zakelijk voor u kan betekenen. Geld besparen met uw onderneming, dit kan vanaf nu als u van onze optie gebruik gaat maken. U vult uw energieverbruik in, en ziet wat u kunt besparen. De overstap heeft u zo geregeld! Energie vergelijken zakelijk is altijd verstandig.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?