Energiebesparingstips voor kleine bedrijven

Energiebesparingstips voor kleine bedrijven

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer kleine bedrijven zijn op zoek naar mogelijkheden voor het besparen van kosten. Aangezien de energiekosten een van de kostenposten is waar men eenvoudig invloed op kan hebben, is het een aandachtspunt dat bij iedere organisatie bovenaan de prioriteitenlijst moet staan.

Energie besparen is een effectieve manier om bij te dragen aan een beter milieu. Daarbij draagt een verminderd energieverbruik ook altijd bij aan een kostenbesparing. Dankzij de vele mogelijkheden met betrekking tot technologie om energie te besparen, wordt het ook voor kleine bedrijven steeds interessanter om te kijken welke stappen er genomen kunnen worden.

In dit artikel delen wij daarom meerdere energiebesparingstips voor kleine bedrijven. Met deze tips kunt u zeer eenvoudig voor een snelle besparing zorgen, zodat u hiermee ook kosten zult besparen.

1.  Gebruik stopcontacten met specifieke tijden

Het is fijn als u elektronische apparaten vanzelf uitgaan. Dit heeft onder andere een grote invloed op het energieverbruik dat u gedurende de nacht heeft. Omdat u gedurende de nacht uw winkelpand of kantoor niet gebruikt, is het zonde om energieslurpende apparaten aan te laten staan. Door gebruik te maken van stopcontacten waarop u specifieke tijden kunt instellen wordt het een stuk eenvoudiger om te besparen.

U kunt dankzij deze stopcontact aangeven dat de elektrische apparaten na bijvoorbeeld 17:00 automatisch uit moeten gaan. Daarbij kunt u de stopcontacten ook zo instellen dat alles om 08:00 weer aangaat, precies op tijd voor u om direct zodra u op kantoor bent met het werk te starten.

2. Bekijk energiebesparende alternatieven

Als u op dit moment grote elektrische apparaten in uw bedrijf heeft staan dan is de kans groot dat u hier aanzienlijk op kunt besparen. Er zijn diverse alternatieven voor deze apparaten, zodat u gedurende de dag eenvoudig kunt besparen. Vooral grote elektrische apparaten verbruiken veel energie, zowel in actieve stand als slaapstand. Naarmate u steeds meer elektrische apparaten kunt vervangen voor alternatieven die veel minder energie verbruiken, bespaart u ook steeds meer.

3. Geef energie terug

Het is tegenwoordig ook voor bedrijven mogelijk om energie terug te geven aan de energieleverancier. Hiermee kunt u op bijzonder eenvoudige wijze voor een positieve energieopwekking zorgen. Door middel van zonnepanelen wekt u zelf energie op, vervolgens verkoopt u deze energie aan de energieleverancier. Hiermee daalt uw netto energieverbruik en bespaart u aanzienlijk op het energieverbruik.

4. Begin bij uw overstap met geld besparen

Is het binnenkort tijd om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier? Dan loont het altijd om te kijken welke mogelijkheden er zijn om al vanaf de overstap veel geld te besparen.

Wij hebben hiervoor de zakelijke energievergelijker in het leven geroepen. Door hier uw huidige situatie te beschrijven, kunnen wij zeer eenvoudig tonen of er op dit moment een goedkopere zakelijke energieleverancier is. Zo kunt u snel besparen en betaalt u nog minder voor uw zakelijke energie.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?