Energie voor MKB-bedrijven: 3 Dingen die u moet weten

Energie voor MKB-bedrijven: 3 Dingen die u moet weten

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

MKB-bedrijven die continu groeien hebben behoefte aan veel energie. Het verbruik van stroom en gas is de afgelopen jaren binnen een groot aantal organisaties gestegen. Dit heeft vooral te maken met de economische groei die Nederland de laatste jaren doormaakt, waardoor bedrijven meer bedrijfsprocessen kunnen inzetten om de omzet te versterken.

Menig MKB-bedrijf doet er daarom goed aan om op de hoogte te zijn van alle essentiële onderdelen van een goed energiepakket. Zo is het vandaag de dag erg gemakkelijk om een pakket te vinden dat maximaal bij het bedrijf aansluit. Het is echter bijzonder lastig om uit te zoeken bij welke zakelijke energieleverancier u dit pakket het beste kunt afsluiten, en welke voorwaarden hierbij komen kijken.

Wij helpen bedrijven graag verder op het gebied van zakelijke energie. Daarom publiceren wij ontzettend veel informatie voor MKB-bedrijven om meer kennis over deze markt te verkrijgen. Om u verder te helpen bij het kiezen van de juiste leverancier van energie voor uw MKB-bedrijf beschrijven wij in dit artikel daarom 4 onderdelen waar u van op de hoogte moet zijn.

#1: Groene energie wordt steeds goedkoper

Als u op dit moment bezig bent om de duurzaamheid van uw bedrijf te versterken dan is het raadzaam om naar zakelijke groene energie te kijken. De stroom en het gas dat binnen een groen energiepakket wordt opgewekt bestaat uit onder andere stroom dat voortkomt uit zonnepanelen, houtverbranding en windmolens.

De prijs van groene energie is de laatste jaren flink gedaald, waardoor dit voor steeds meer bedrijven een interessante optie wordt. Bovendien helpt verduurzaming van de onderneming bij het vergaren van nieuwe klanten, omdat duurzame bedrijven over het algemeen door klanten gezien worden als een prettig bedrijf om mee samen te werken. Tenslotte zet uw bedrijf zich in voor een betere toekomst van iedereen, waar klanten nauw bij zijn betrokken.

#2: Er is altijd een specifiek energiepakket voor uw organisatie

Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract komen talloze factoren kijken. Hier vallen meerdere factoren onder die te maken hebben met uw regio, uw verbruik en de groei van uw organisatie. Het goede nieuws is dat er altijd een energiepakket beschikbaar is dat maximaal bij uw onderneming aansluit. Het nadelige nieuws hierbij is echter dat het lastig kan zijn om de juiste energieleverancier te vinden, welke dit pakket aanbiedt.

Daarom hebben wij speciaal voor MKB-bedrijven een handige zakelijke energievergelijker samengesteld, waarbij u in een handomdraai op basis van uw gegevens kunt zien welke zakelijke energieleverancier het beste energiepakket aansluit die past bij uw eigen organisatie.

#3: Houd altijd rekening met uw groei

Bij het kiezen van een energiecontract is het altijd raadzaam om rekening te houden met de groei van uw onderneming. Het kan voorkomen dat u op basis van uw groei over enkele jaren een ander zakelijk energiepakket nodig heeft. Houd bij het kiezen van een nieuw energiepakket daarom in uw achterhoofd dat u eenvoudig moet kunnen overstappen. Langdurige energiecontracten lijken ontzettend interessant op korte termijn, maar kunnen er op lange termijn in resulteren dat u simpelweg toch veel meer voor uw stroom en gas betaalt dan nodig is.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?