Energie voor MKB: 4 punten waar u op moet letten

Energie voor MKB: 4 punten waar u op moet letten

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Als MKB-bedrijf bent u continu op zoek naar het beste. U wilt de groei van uw bedrijf verder doorzetten, en hier zijn diverse stappen voor nodig. Energie voor MKB is van groot belang, want alleen dan kunt u de bedrijfsprocessen en productieprocessen uitvoeren die nodig zijn om een hoge omzet te draaien. Toch is energie voor MKB nog steeds een lastige markt, en dat is jammer. Want het is voor MKB-bedrijven vandaag de dag juist erg gemakkelijk om kosten te besparen en een betere kwaliteit te krijgen.

Bij energie voor MKB zijn er een aantal punten waar nauw op moet worden gelet. Deze punten dragen eraan bij dat u kosten bespaart op uw huidige energieverbruik en dat u ook nog eens een betere kwaliteit stroom zult krijgen. Wij hebben in dit artikel 4 punten voor MKB-bedrijven op een rijtje gezet, zodat energie voor MKB toegankelijker wordt.

Let op het juiste energiepakket

Energie is voor MKB een belangrijk punt; uw energieverbruik kan ieder jaar fluctueren. Het is hierom verstandig om een specifiek energiepakket uit te kiezen dat zo veel mogelijk aansluit bij uw verbruik. Iedere energieleverancier draagt andere energiepakketten, en u kunt deze in principe zo goed mogelijk laten aansluiten als u zelf wenst. Het loont om binnen een energiepakket te vallen, omdat u hierbij over het algemeen lagere kosten heeft dan wanneer u een los energiecontract aanhoudt.

Kies de juiste energieleveranciers

Binnen de wereld van energie voor MKB zijn ontzettend veel partijen actief. Dit is voordelig voor uw bedrijf, want dit betekent dat er een hevige prijzenstrijd aan de gang is. En daar kunt u natuurlijk maximaal van profiteren. Er is altijd een energieleverancier die perfect bij uw situatie past, of het nu aankomt op kwaliteit of contractsvoorwaarden.

Direct de juiste energieleverancier voor uw situatie vinden? Gebruik onze zakelijke energievergelijker >>

Werk niet met een MKB collectief samen

Een MKB collectief kan ontzettend interessant lijken op het moment dat u kosten wilt besparen. Maar de contractsvoorwaarden van een MKB collectief zijn vaak niet in het voordeel van de bedrijven die hieraan meedoen. U zit over het algemeen jaren vast aan de contracten die het collectief met de energieleverancier heeft ondertekend. En dat kan er onder andere in resulteren dat u de komende jaren niet van uw huidige bedrijfspand weg kunt omdat er nog een energiecontract op staat. Een MKB collectief kan kostenbesparend werken op de korte termijn, maar kan op lange termijn vervelende voorwaarden met zich meebrengen.

Onderhandel goed met uw energieleverancier

Er zijn weinig MKB-bedrijven die ervoor kiezen om met de energieleverancier te onderhandelen. Dit is zonde, want over het algemeen wordt er wel onderhandeld met de leveranciers voor andere benodigdheden voor het bedrijf. Ook binnen energie voor MKB kan er flink bespaard worden, en dat is ontzettend interessant. Zo kunt u gemakkelijk minder geld uitgeven aan energie en aan het eind van het jaar een veel hoger bedrag uitzetten als winst.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?