Energie voor de grootzakelijke markt: dit moet u weten

Energie voor de grootzakelijke markt: dit moet u weten

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Is of wordt uw bedrijf binnenkort onderdeel van de grootzakelijke markt? Dan is het van belang om te kijken welke opties er voor uw bedrijf zijn op het gebied van energie. Gas en elektriciteit zijn belangrijke onderdelen voor uw organisatie, en het is essentieel dat deze onderdelen perfect zijn geregeld.

De grootzakelijke markt is een van de bekendere markten binnen de corporate wereld in Nederland. Bedrijven die binnen deze markt vallen maken veel kosten aan energie, en juist daarom kan een klein percentage voordeel al veel geld schelen.

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste grootzakelijke energieleverancier te kiezen. Hier komen tenslotte allerlei factoren bij kijken, waaronder de prijs. Als u de grootzakelijke markt gaat betreden, of over wilt stappen naar een andere grootzakelijke energieleverancier, dan zult u hierbij altijd op de prijs letten.

Wij helpen u in dit artikel graag verder met het vinden van de juiste energieleverancier voor de grootzakelijke markt.

Zo vergelijkt u eenvoudig energieleveranciers

Het vinden van de ideale energieleverancier begint bij het onderzoeken van de opties. U kunt bij verschillende energieleveranciers terecht, dus het loont ook om te kijken welke energieleveranciers dit zijn. Als u slechts naar één energieleverancier kijkt dan is de kans groot dat u nooit de ideale leverancier zult vinden.

Er zijn ruim 10 Nederlandse grootzakelijke energieleveranciers, dus u kunt vrijwel alle kanten op wat betreft prijs. De duurdere energieleveranciers onderscheiden zich op service en kwaliteit, terwijl de goedkopere energieleveranciers zich specifiek op prijs onderscheiden. U heeft daarom meerdere opties: lage prijs en lage kwaliteit of hoge prijs en hoge kwaliteit & hoge service.

Wij hebben alle grootzakelijke energieleveranciers op een rijtje gezet, zodat het voor u eenvoudig wordt om de opties met elkaar te vergelijken. In deze vergelijkingstool houden wij rekening met kernpunten zoals prijs, kwaliteit en service.

Daarbij houdt onze vergelijkingstool ook rekening met de onderdelen die met uw specifieke situatie te maken hebben. Dit zijn bijvoorbeeld factoren zoals het dagelijkse verbruik, het verbruik op piekmomenten en het verbruik per seizoen. Zo kunnen wij u altijd een op maat vergelijking geven en gaat u altijd naar de meest ideale grootzakelijke energieleverancier.

Hoe werkt de grootzakelijke markt voor energie?

Grote klanten zijn ontzettend interessant voor energieleveranciers. Deze verbruiken ontzettend veel gas en elektriciteit, dus deze bedrijven leveren ook het meest op. Energieleveranciers zijn daarom bereid om concessies te doen wanneer zij nieuwe klanten willen aantrekken.

Het kan voor uw bedrijf daarom lonen om te kijken welke mogelijkheden er zijn om iets met de prijs te doen. Onderhandelen is nooit weg, vooral niet wanneer u verandering kunt brengen in de prijzen die door de energieleverancier worden aangehouden.

Daarbij kunt u natuurlijk ook altijd onderhandelen bij andere vlakken van het energiecontract, waaronder het verbruiksplafond, kosten voor verbruik dat buiten het contract valt en service die u van de energieleverancier verwacht. Hoe beter u onderhandelt, hoe groter de kans dat u het maximale uit uw energiecontract kunt halen

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?