Een stap-voor-stap-handleiding voor overstappen bij zakelijke energie

Overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier neemt veel tijd en moeite met zich mee. Tenminste, dat denkt een groot aantal bedrijven dat graag wil overstappen. In de realiteit is het allemaal een stukje gemakkelijker, want de meeste bedrijven kunnen al binnen enkele uren overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier of naar een nieuw zakelijk energiecontract.

Wij helpen u graag bij het overstappen. Dit is ook de reden dat wij de handige vergelijkingstool voor zakelijke energie hebben samengesteld. Op deze manier bent u altijd verzekerd van de energieleverancier die het best bij u past, en het energiecontract dat goed aansluit bij uw verbruik en uw budget.

In dit artikel vertellen wij u hoe u in enkele stappen kunt overstappen naar een betere leverancier voor zakelijke energie. Zo kunt u niet alleen besparen op jaarbasis, het helpt u ook om beter inzicht te krijgen in de manier waarop uw bedrijf energie verbruikt.

Stap 1: Zoek eerst uw zakelijke verbruik uit

Het verbruik van een bedrijf heeft invloed op de energiekosten. Hoe meer u verbruikt, hoe hoger het energiecontract zal uitvallen. Tot dusver is dat zeer logisch, en hieruit komt ook naar voren dat het loont om minder energie te verbruiken. Op basis van uw huidige verbruik kunt u uitzoeken of het loont om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier of dat het goedkoper is om bij uw huidige energieleverancier te blijven.

Bekijk hierom uw laatste jaaroverzicht of kijk online via uw energieleverancier wat het huidige verbruik is. Op basis van het verbruik wordt het eenvoudig om uit te zoeken wat de kosten bij andere zakelijke energieleveranciers voor ditzelfde verbruik zullen zijn.

Stap 2: Verzamel uw overige bedrijfsgegevens

Uw bedrijfsgegevens, zoals uw ligging en uw huidige energiemeter, hebben een sterke invloed op de beschikbare energieleveranciers en de tarieven die zij rekenen. Bedrijven die afgelegen liggen kunnen soms niet bij bepaalde energieleveranciers terecht, bijvoorbeeld omdat zij niet binnen deze regio opereren. Met deze bedrijfsgegevens krijgt u een nog beter beeld van de mogelijkheden op het gebied van besparen, zodat u hiermee uiteindelijk het beste energiecontract kunt afsluiten.

Stap 3: Vergelijk zakelijke energieleveranciers met elkaar

Er is vandaag de dag steeds meer online mogelijk, en daar valt ook het vinden van een nieuwe zakelijke energieleverancier onder. Doordat steeds meer zakelijke energiebedrijven de tarieven openbaar maken, is het voor ondernemingen zoals het uwe ontzettend gemakkelijk om de beste aanbieder te vinden.

Gebruik hiervoor onze vergelijkingstool voor zakelijke energie. Dankzij deze tool krijgt u in een handomdraai inzicht in de mogelijkheden om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier. Op basis van uw verbruik en uw bedrijfsgegevens biedt de tool een duidelijk overzicht van de zakelijke energieleveranciers waar u terecht kunt. En dankzij een breed aanbod aan zakelijk energieleveranciers wordt u altijd voorzien van de beste leverancier die bij uw zakelijke energieverbruik aansluit.

Stap 4: Geniet van besparen en aanvullende voordelen

Op het moment dat u naar een andere zakelijke energieleverancier overstapt zult u in de meeste gevallen al direct vanaf de eerste dag besparen. Let altijd goed op de maandprijzen die zakelijke energieleveranciers hanteren. Voorkom daarbij dat u gedurende enkele maanden een korting van de leveranciers krijgt die later weer vervalt. In de meeste gevallen zijn de uiteindelijke prijzen hoger, waardoor het korttijdige voordeel niet opweegt tegen de extra kosten die u hierbij zult maken.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909