Duurzame Europese energiemarkt: zo pakt u het als MKB’er aan

Duurzame Europese energiemarkt: zo pakt u het als MKB’er aan

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De Europese Unie heeft de laatste jaren diverse nieuwe plannen gecreëerd die inspelen op het samenstellen van een duurzamere Europese energiemarkt. Dit heeft voor MKB’ers diverse gevolgen. Zo moeten MKB’ers zich vandaag de dag actiever bezig houden met de manier waarop zij met energie omgaan.

De mate van duurzame energie is in Nederland al aan de hoge kant vergeleken met andere Europese landen. Toch komen er vanuit de Europese Unie, in samenwerking met de Nederlandse overheid, steeds meer maatregelen die ertoe leiden dat het gemiddelde bedrijf steeds duurzamer moet opereren. Dit is voor veel bedrijven geen probleem, omdat zij bijvoorbeeld kunnen investeren in eigen zonnepanelen. Maar voor de gemiddelde MKB’er zal er redelijk wat veranderen, wat inhoudt dat er diverse factoren moeten vervuld die bijdragen aan een hogere duurzaamheid in Nederland.

Energie-Zakelijk is actief bezig binnen het verbeteren van de Nederlandse energiemarkt. Wij bieden u onder andere een handige zakelijke energievergelijker waarmee u in een handomdraai kunt zien welke zakelijke energieleverancier het beste bij u aansluit. En daar stopt het niet bij, wij informeren u ook graag over de nieuwste zaken op het gebied van zakelijke energie. Daarom leest u in dit artikel wat de Europese maatregelen voor gevolgen hebben voor MKB’ers zoals u.

Bijdragen aan een betere duurzaamheid als MKB’er

MKB’ers zijn het liefst bezig met de gebruikelijke gang van zaken, dit is tenslotte de reden dat het bedrijf is opgezet. Energie is een van de factoren die er simpelweg bij hoort, maar waar menig ondernemer niet te veel tijd aan wil besteden. Met de nieuwe Europese maatregelen zal hier verandering in komen. Doordat er steeds meer doelstellingen worden opgesteld met betrekking tot de duurzaamheid van bedrijven in Europa, moeten Nederlandse MKB-bedrijven zich nu ook bezighouden met onderdelen zoals energiebesparing.

Als MKB’er kunt u zeer eenvoudig bijdragen aan deze doelstelling. U gaat zelf als bedrijf niet maximaal het verschil kunnen maken, maar als een groot deel van de Nederlandse MKB-bedrijven overstapt naar een groene zakelijke energieleverancier dan wordt het voor Nederland een stuk eenvoudiger om te voldoen aan de duurzame doelstellingen die door de Europese Unie zijn opgesteld.

U kunt als MKB’er daarom het beste kijken wat u de komende tijd kunt doen om de duurzaamheid binnen uw organisatie te verbeteren. Hieronder vallen bijvoorbeeld het gebruiken van duurzame alternatieven. Zo stappen steeds meer bedrijven over naar LED-verlichting, een energievriendelijk alternatief voor conventionele verlichting.

Maar ook het overstappen naar een groene energieleverancier is hier onderdeel van. Het is als MKB’er echter moeilijk om in korte tijd de beste aanbieder van groene energie te vinden. Daarom biedt Energie-Zakelijk u een eenvoudig platform waarmee u in een handomdraai op basis van uw eigen situatie kunt zien welke groene energieleverancier het beste bij u zal aansluiten.

Onze handige tool voor energie vergelijken zakelijk voor MKB-ers en ZPP-ers is opgesteld om u de beste prijzen van de zakelijke energiemarkt te tonen. En hier vallen vanzelfsprekend ook groene initiatieven onder. Zo zijn groene energieleveranciers nog eenvoudiger te bereiken en wordt het voor u als MKB’er gemakkelijk om direct over te stappen naar een duurzaam alternatief voor uw huidige leverancier.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?