Duidelijkheid over energieprijzen

Duidelijkheid over energieprijzen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De laatste tijd worden er regelmatig onderzoeken gehouden over onder andere de zakelijke energieprijzen. De Autoriteit Consument & Markt is van mening dat de energieleverancier de stroomprijzen duidelijker aan moeten geven. Op de energierekening van diverse zakelijke energieleveranciers worden diverse onduidelijke termen gebruikt, de opbouw van de stroomprijs is vaak ook niet helemaal duidelijk. Daardoor is ACM in contact getreden met diverse aanbieders en deze autoriteit wil op korte termijn nieuwe regels invoeren, zodat de tarieven voor iedereen begrijpelijk worden op de energierekeningen. ACM trekt tevens de conclusie dat steeds meer mensen overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier. De concurrentie wordt hierdoor volgens haar gestimuleerd en dat wil zeggen dat de energieleveranciers meer gaan innoveren en dus ook de prijzen verlagen, wat dus een positieve wending is voor klanten.

Onduidelijkheid over de stroomtarieven

Zelf energieprijzen vergelijken is niet altijd even eenvoudig. Uit onderzoek blijkt dat vaak niet duidelijk is of dat de stroomtarieven die worden gehanteerd inclusief of exclusief de energiebelasting zijn. Sommige leveranciers geven op de nota aan dat het stroomtarief inclusief energiebelasting e.d. is. Andere aanbieders laten in een specificatie zien waaruit dit bedrag is opgebouwd. Er kan ook verwarring bestaan over de BTW, soms hebben de energieleveranciers namelijk de BTW uitgesplitst. Dit is allemaal zeer verwarrend. Een rekening dient transparant te zijn, u moet precies weten wat je waarvoor moet betalen.

Energie zakelijk vergelijk

Als u er niet uit komt en u wilt een eerlijk advies over de zakelijke energietarieven, kunt u een vergelijking maken bij Energie-zakelijk.nl. De goedkoopste energieleverancier zakelijk kunt u er dan voor uzelf uithalen en wanneer u hierdoor veel geld per maand kunt besparen, dan maakt u toch ook de overstap? U kunt hierdoor op zakelijke energie besparen en dit kunnen tientallen tot honderden euro’s in de maand zijn. Vergelijkt u hier daarom ook de zakelijke energieleveranciers met elkaar, zodat u weet hoeveel u per jaar kunt besparen en niet elke maand teveel betaalt aan energie. De zakelijke energietarieven worden hier weergegeven, neem uw jaarrekening er bij zodat u uw huidige verbruik kent en maak dan de vergelijking. Dit kost even tijd, maar het is wel meer dan de moeite waard. U kunt hierdoor weer een heel jaar veel geld besparen op de zakelijke energie. Daar wilt u toch ook snel meer over weten? Al veel mensen hebben dit advies naar tevredenheid gevolgd. U wilt toch ook bij deze groep horen?

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?