Dit kunt u de komende jaren doen om op zakelijke energie te besparen

Het besparen van kosten is voor een groot aantal bedrijven nog steeds de grootste prioriteit op de shortlist. Dit kan er onder andere toe leiden dat de zakelijke energierekeningen veel lager uitvallen, waardoor veel bedrijven er toch voor kiezen om actief te zoeken naar manieren om dit zo goed mogelijk binnen het bedrijf door te voeren.

Om op zakelijke energie te besparen is het vooral raadzaam om te kijken welke mogelijkheden er zijn wanneer u bijvoorbeeld overstapt naar een andere energieleverancier. Tenslotte is dit een van de meest effectieve manieren om zo veel mogelijk kosten in één stap te besparen. Overstappen is een proces dat bovendien ook niet veel tijd kost en helemaal gratis kan worden uitgevoerd. Het loont daarom altijd om te kijken welke andere partijen interessant zijn voor uw zakelijke energierekening.

Wij helpen u graag bij het besparen op uw energierekening. Daarom hebben wij onder andere een handige zakelijke energievergelijker samengesteld. Hierin zit u in één oogopslag bij welke energieleverancier u de komende jaren van de meeste voordelen op het gebied van financiën kunt genieten. In dit artikel leest u hoe u verder op deze zakelijke energiekosten kunt besparen.

1. Investeer in nieuwe apparatuur

De kans is groot dat een aantal apparaten binnen uw organisatie al een aantal jaar oud zijn. De meeste apparaten zijn vandaag ook als nieuwe versie beschikbaar, waarbij door fabrikanten over het algemeen actief is gekeken naar manieren om de apparaten duurzamer te maken. Zo verbruiken de meeste laptops vandaag minder energie terwijl zij langer meegaan, en kunnen grote apparaten zoals machines ook steeds duurzamer worden.

Het loont daarom om te kijken op welke manier u verder kunt investeren in nieuwe apparatuur voor uw organisatie. Dit levert niet alleen voordeel op voor uw portemonnee, het helpt ook mee bij het verduurzamen van uw bedrijf.

2. Stel een aantal huisregels samen

De meeste zakelijke partijen hebben vooral oog op kostenbesparing wanneer het aankomt op hoge percentages aan besparing. Toch begint de meeste besparing gewoon bij het personeel zelf: zij zijn de grootste energiegebruikers binnen de gehele organisatie. Leer uw personeel hierom om energiezuiniger te werken. Zorg dat men na sluiting de grootste energieslurpers uitzet, dat de lichten pas aan gaan op het moment dat iemand in de ochtend binnenloopt en dat iedereen netjes alle computers afsluit op het moment dat de werkdag voorbij is.

3. Bekijk alternatieven voor verlichting

LED-verlichting heeft de laatste jaren een uitstekende reputatie gekregen. Dit is onder andere te danken aan het feit dat LED-verlichting een stuk energiezuiniger is dan de meeste andere soorten verlichting. Daarbij kan LED-verlichting ook in steeds meer bedrijven worden gebruikt, omdat er nu ook LED-TL beschikbaar is. LED-verlichting helpt actief bij het bezuinigen op zakelijke energiekosten en helpt net als nieuwe apparatuur bij het verduurzamen van uw bedrijf.

4. Stel energiedoelen op

Als u op dit moment actief bezig bent met besparen dan loont het over het algemeen ook om energiedoelen op te stellen. Dankzij deze doelen wordt het een stuk eenvoudiger om maximaal op uw zakelijke energierekening te besparen. Energiedoelen bevatten specifieke targets met betrekking tot de besparing die u binnen uw bedrijf wilt doorvoeren. Op basis van de percentages aan besparingen kunt u berekenen welke stappen er genomen moeten worden om te zorgen dat u maximaal op energie gaat besparen.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909