Dit bepaalt de prijs van uw zakelijke energiepakket

Uw zakelijke energiepakket is opgebouwd op basis van de situatie waarin uw organisatie zich bevond op het moment dat het contract is ondertekend. De prijs die hieraan vastzit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid stroom en gas die u op dat moment heeft verbruikt. Maar er zijn nog een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van het zakelijke energiepakket.

Bij Energie-zakelijk zijn wij gespecialiseerd in het koppelen van bedrijven aan de juiste zakelijke energieleverancier. Daarom geven wij u in dit artikel graag wat meer informatie over de manier waarop het energiepakket is opgebouwd en op welke manier de verschillende factoren invloed hebben op de prijs die u voor dit zakelijke energiepakket betaalt.

Bij iedere energieleverancier een andere prijs

Het zal u ongetwijfeld al opgevallen zijn dat u bij iedere zakelijke energieleverancier een andere prijs betaalt. Dit is onder andere afhankelijk van de manier waarop deze energieleverancier opereert en de grootte van het bedrijf. Zo komen er onder andere marketingkosten bij kijken en verschilt het aantal personen dat betrokken is bij het afhandelen ontzettend. Hier komt dan ook het verschil in prijs vandaan: het is voor de ene energieleverancier eenvoudig om slechts één persoon op het energiepakket te zetten, terwijl een andere energieleverancier hier meerdere werknemers voor nodig heeft.

Om te voorkomen dat u direct voor de duurste zakelijke energieleverancier kiest, hebben wij een handige zakelijke energievergelijker samengesteld. Hiermee vindt u in een handomdraai op basis van enkele gegevens de beste zakelijke energieleverancier.

Het verbruik van uw organisatie

Bij het samenstellen van een zakelijk energiepakket kijkt de zakelijke energieleverancier onder andere naar het verbruik van een organisatie. Hoe hoger het verbruik, hoe lager het tarief voor zakelijke energie. Grootafnemers zijn hierdoor aanzienlijk goedkoper uit dan kleinere bedrijven. Dit wordt onder andere onderscheiden door middel van kleinzakelijk en grootzakelijk. Als u een laag verbruik heeft, zult u ook een lage afname hebben. Dit maakt het zakelijke energiepakket vanzelfsprekend goedkoop, maar houdt ook in dat u niet gebruik kunt maken van het voordeel van groot inkopen.

De regio waarin u opereert

Uit diverse onderzoeken naar de prijs van zakelijke energie blijkt dat de regio waarin u opereert invloed heeft op de kosten van het zakelijke energiepakket. Dit is onder andere gerelateerd aan het feit dat er binnen bepaalde regio’s slechts een select aantal aanbieders beschikbaar is. Hierdoor is het minder eenvoudig om de goedkoopste aanbieder te vinden, omdat de kans bestaat dat de goedkoopste aanbieder geen energie binnen uw regio levert.

De mate van service die u nodig heeft

Bij goedkope energieleveranciers bent u altijd het meest voordelig, in ieder geval op basis van prijs. Maar als er vanuit het aspect service wordt gekeken valt al snel op dat het eigenlijk niet altijd voordelig is om voor de goedkoopste aanbieder te kiezen. Een goedkope aanbieder heeft over het algemeen een minder goede service aan haar klanten, omdat dit factoren zijn waarop de zakelijke energieleverancier wil besparen. Kortom: besparen op de energiekosten betekent inleveren op de service.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909