De energiebelasting stijgt, dus dit is hét moment om te besparen

De energiebelasting stijgt, dus dit is hét moment om te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De Nederlandse overheid heeft voor 2018 en 2019 aangegeven dat de energiebelasting in totaal met €400 miljoen stijgt. Deze extra inkomsten zijn nodig om nieuwe investeringen voor de duurzaamheid van Nederland te doen. Niet alleen Nederlandse huishoudens krijgen te maken met een hogere energierekening, ook bedrijven zullen hun jaarlijkse nota aanzienlijk zien stijgen.

Gemiddeld gaat de energieprijs met 16% omhoog. Dit is voor bedrijven dan ook hét moment om te kijken welke stappen er genomen moeten worden om zo min mogelijk van deze stijging te merken. Één van de betere manieren om toch zo veel mogelijk te besparen, is door te kijken naar verschillende energieleveranciers en de prijzen met elkaar te vergelijken.

Door nu al te kijken naar potentiële bespaarposten voor 2018 en 2019, wordt het bijzonder eenvoudig om de kosten van energie zo veel mogelijk te drukken. Ondanks het nieuwe beleid van de Nederlandse overheid, hoeft het niet zo te zijn dat u ook echt meer gaat betalen voor zakelijke energie. Een goede vergelijking kan al de juiste inzichten bieden en naar voren brengen welke energieleverancier de komende jaren een zeer interessante keuze is.

Een kort rekenvoorbeeld

Door te kijken naar de huidige energieprijzen, wordt het bijzonder eenvoudig om uit te zoeken welke tarieven het meest gunstig zijn in uw situatie. Stel dat u jaarlijks €5.000 uitgeeft aan energie, waar vanaf 2018 een 16% op komt. Dit houdt in dat u de komende twee jaar €800 per jaar extra zult gaan betalen.

Door uit te zoeken bij welke zakelijke energieleverancier u honderden euro’s minder zult betalen dan bij uw huidige leverancier, kunt u direct zorgen voor een grote besparing op deze extra belasting. Al bespaart u op jaarbasis €400, dan nog dekt u maar liefst 50% van de prijsstijging waar uw onderneming de komende twee jaar mee te maken krijgt.

Wanneer is overstappen nu echt interessant?

Bij veel bedrijven wordt nog steeds negatief gekeken naar het veranderen van energieleverancier. Vaak denkt men dat het traject zeer lang is, dat er veel verborgen kosten bij komen kijken of dat het vergelijken van alle energieleveranciers een ontzettend lastig karwei zal zijn.

Toch blijkt niets minder waar. De meeste bedrijven die overstappen naar een andere energieleverancier zijn hier maximaal enkele uren aan kwijt (waar een besparing van enkele honderden euro’s tegenover staat). Daarbij mogen zakelijke energieleveranciers vandaag de dag geen verborgen kosten rekenen, waardoor de overstap goedkoper uitvalt dan vaak wordt gedacht.

Een laatste onderdeel, het vergelijken van alle zakelijke energieleveranciers, is inmiddels ook al op de juiste manier opgelost. Bij Energie-Zakelijk kunt u namelijk zeer eenvoudig de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. In een handomdraai ziet u welke zakelijk energieleverancier het meest gunstig is in uw situatie, en hoeveel u hier op jaarbasis bij kunt besparen. Eenvoudig, snel en bovendien ook volledig kosteloos.

Wij helpen daarom graag om de beste zakelijke energieleverancier voor 2018 en 2019 te vinden. Inmiddels hebben wij al duizenden bedrijven geholpen om een nieuwe zakelijke energieleverancier te vinden, die aanzienlijk goedkoper is dan de huidige energieleverancier.

Bekijk direct wat u de komende jaren op uw zakelijke energierekening kunt besparen via onze handige zakelijke energievergelijker.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?