Betaal nooit meer teveel voor zakelijke energie! Energiekosten vergelijken via internet

Betaal nooit meer teveel voor zakelijke energie! Energiekosten vergelijken via internet

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De zakelijke energiekosten verschillen aanzienlijk tussen de verschillende energieleveranciers in Nederland. Het is tegenwoordig erg eenvoudig om op jaarbasis honderden euro’s te besparen, zolang er goed wordt vergeleken.

Een prijsvergelijking voor de energiepakketten is vandaag de dag erg toegankelijk. Op onze hoofdpagina bieden wij een gebruiksvriendelijke tool aan die helpt om in enkele minuten de goedkoopste zakelijke energieleverancier te vinden. In dit artikel helpen wij u bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier op de zakelijke markt.

1. Weet wat u verbruikt

Een goede basis voor de vergelijking is het maandelijkse verbruik. Als u weet wat u maandelijks aan stroom en gas verbruikt, is het eenvoudiger om de juiste energieleverancier te vinden. Leveranciers hebben over het algemeen specifieke pakketten. De kans is groot dat uw huidige verbruik perfect binnen een energiepakket valt.

Bedrijven die veel energie verbruiken vallen in een ander segment dan bedrijven die minder energie gebruiken. Wanneer de bedrijfsprocessen volledig afhankelijk zijn van stroom of gas, dan zult u een hoog verbruik hebben. Draaien de processen online, dan ligt het verbruik zeer laag.

Door inzicht te hebben in uw maandelijkse verbruik, kunt u bij iedere energieleverancier een specifiek pakket aanvragen. De prijzen van deze pakketten verschillen aanzienlijk, waardoor het dus bijzonder interessant is om deze prijzen te vergelijken.

2. Ken uw lokale energieleveranciers

De meeste grote energieleveranciers leveren stroom en gas door heel Nederland, maar er zijn ook aanbieders die slechts in een specifieke regio actief zijn. Het is goed om te weten welke lokale aanbieders er zijn, omdat dit kan helpen om een betere vergelijking op te maken.

De lokale energieleveranciers rekenen over het algemeen lagere kosten. Zij hoeven geen dure bureau’s in te huren voor de klantenservice, maar handelen zelf gewoon netjes alle telefoongesprekken af. Dit bespaart veel geld en resulteert in een lagere pakketprijs voor uw onderneming.

3. Bekijk uw budget

De kans is groot dat u energiepakketten wilt vergelijken omdat u hier op dit moment teveel voor betaalt. Het is belangrijk om te achterhalen welk budget u maandelijks vrij kunt maken om uw energierekeningen te dekken. Het is zo een stuk eenvoudiger om de juiste middelen vrij te maken om uw energiepakket iedere maand op tijd te betalen.

Uw budget is een doorslaggevende factor bij de vergelijking die u bij de energieleveranciers opstelt. Duurdere energiepakketten zullen al snel buiten uw budget vallen. De kans is groot dat u op dit moment op jaarbasis 10% kunt besparen. Uw nieuwe budget moet dus minimaal 90% van uw huidige budget dekken.

4. Gebruik een online tool

Zoals al eerder in dit artikel is aangegeven, bieden wij een handige vergelijkingstool voor de zakelijke energiemarkt. Met deze tool kunt u in een handomdraai uitzoeken welke energieleverancier de juiste keuze is voor uw situatie. Zo voorkomt u dat u teveel voor uw energie betaalt. Klik hier om naar de vergelijkingstool te gaan.

Dankzij de vergelijkingstool worden er maandelijks al duizenden euro’s bespaard. Zo kunnen bedrijven al snel 10% op hun huidige energiekosten besparen. In combinatie met energieverlagende maatregelen zal dit helpen om een kleiner deel van de omzet aan energie te verliezen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?