Bespaart u al op zakelijke energie? 3 Tips om vandaag nog te besparen

Bespaart u al op zakelijke energie? 3 Tips om vandaag nog te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De kosten voor zakelijke energie vallen bij veel bedrijven hoger uit dan op voorhand werd verwacht. Dit is ontzettend zonde, vooral wanneer er een specifiek budget is opgesteld. Om te voorkomen dat u de komende maanden en jaren te veel voor uw energieverbruik betaalt, helpen wij u graag verder om voor een flinke besparing te zorgen.

Besparen op zakelijke energie is vandaag de dag ontzettend eenvoudig. Er zijn talloze technologieën die u zullen helpen om flink op de kosten te besparen. Dit is ook mogelijk wanneer u op dit moment aan een langdurig contract vastzit.

Om u te helpen zo veel mogelijk op uw energiecontract te besparen, hebben wij in dit artikel een aantal tips opgesteld die bijdragen aan aanzienlijk lagere energiekosten.

#1 Bekijk allereerst of u kunt overstappen

Een overstap naar een andere zakelijke energieleverancier is een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat u minder hoeft te betalen. Toch is het niet voor ieder bedrijf mogelijk om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier. Het kan voorkomen dat u op dit moment aan een langdurig contract vastzit, waarbij u niet zomaar naar een andere energieleverancier kunt overstappen.

U kunt eenvoudig uitzoeken of u kunt overstappen door uw huidige energiecontract te bekijken. Indien u de mogelijkheid heeft om binnen een jaar over te stappen, raden wij u het volgende aan:

Gebruik onze zakelijke energievergelijker om uit te zoeken of er goedkopere zakelijke energieleveranciers en -pakketten beschikbaar zijn. Dit biedt u inzicht in de prijzen die andere zakelijke energieleveranciers hanteren. Op het moment dat u een goedkopere zakelijke energieleverancier vindt, kunt u contact opnemen met uw huidige zakelijke energieleverancier. Door voor te leggen dat u een goedkopere aanbieder heeft gevonden, opent u de onderhandelingen om ook een lager tarief te betalen. Dit houdt in de meeste situaties in dat u een langdurig contract met uw huidige zakelijke energieleverancier moet aangaan, maar betekent altijd dat u aanzienlijk op uw energiekosten bespaart.

#2 Bekijk duurzame alternatieven

De maandelijkse energiekosten zijn onder andere afhankelijk van het totale verbruik van uw organisatie. Het loont om te kijken op welke manier u het totale verbruik kunt verlagen. De opwekking van eigen energie, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen, is een ideale manier om uw netto verbruik te verlagen. De energie die u met de zonnepanelen opwekt kan direct binnen uw eigen organisatie worden ingezet, waardoor u dus ook geen torenhoge kosten meer hoeft te maken.

De aanleg van zonnepanelen komt met een redelijke investering, maar betaalt zich zowel op korte als lange termijn uit. De kosten voor uw energiecontract zullen lager uitvallen, waardoor u al vanaf de eerste dag bespaart. Daarbij is het voor bedrijven ook mogelijk om een subsidieaanvraag voor zonnepanelen te doen. Dit verlaagt de investeringskosten bij de aanleg van zonnepanelen, en biedt de verdere mogelijkheid om zo veel mogelijk op de energiekosten te besparen.

#3 Vraag om goedkopere tarieven

Het klinkt allemaal te gemakkelijk om waar te zijn, maar u kunt uw huidige zakelijke energieleverancier opbellen met de vraag of zij goedkopere tarieven kunnen bieden. Een deel van de zakelijke energieleveranciers staat open voor een lager tarief, als u hierbij een duidelijk argument kunt aanleveren. Dit is vooral interessant voor bedrijven die al langere tijd bij dezelfde energieleverancier zitten, omdat op dat moment een goed argument kan worden aangevoerd: u bent al jaren klant bij deze energieleverancier en wilt dit ook nog jaren blijven, echter moeten zij u een mooi voordeel bieden om u nog voor langere tijd aan zich te binden.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?