5 Manieren om uw zakelijke energie nog voordeliger te maken

5 Manieren om uw zakelijke energie nog voordeliger te maken

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De kosten van zakelijke energie zijn de laatste jaren al lichtelijk gedaald. Vooral op de markt van groene energie zijn grote verschillen in de prijzen te vinden. Het loont voor veel bedrijven echter nog steeds om te kijken welke andere mogelijkheden er zijn om nog verder op zakelijke energie te besparen.

Bij Energie-Zakelijk adviseren wij u graag over de mogelijkheden om kosten te besparen op het gebied van zakelijke energie. In dit artikel geven wij u daarom 5 manieren om te zorgen dat uw zakelijke energie de komende jaren nog voordeliger zal worden. Deze 5 stappen helpen u om in zeer korte tijd te zorgen voor een besparing van honderden en vaak zelfs duizenden euro’s op jaarbasis.

1. Zorg dat u precies weet wat u gebruikt

Het verbruik van uw onderneming heeft een grote invloed op de prijs die u voor uw zakelijke energiepakket zult betalen. Wij raden u dan ook aan om te zorgen dat u nauwkeurig noteert hoeveel energie u op dit moment op jaarbasis gebruikt. Dit biedt een duidelijk overzicht van de eisen die u kunt stellen wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier, u weet tenslotte exact wat u aan energie verbruikt en kunt hierdoor veel sneller een duidelijke prijsindicatie ontvangen.

2. Gebruik onze handige zakelijke energievergelijker

Energie-Zakelijk is gespecialiseerd in alles rondom zakelijke energie, en daarom helpen wij u graag verder bij het voordeliger maken van uw zakelijke energie. Dit begint bij het vinden van de juiste energieleverancier. Hier kunnen wij u in een handomdraai bij helpen. Onze zakelijke energievergelijker toont u op basis van uw gegevens direct welke energieleverancier het voordeligst is en ook het best bij uw situatie zal passen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van besparingen, want u kunt hiermee eenvoudig naar een nieuwe energieleverancier overstappen.

3. Kies voor langdurige contracten als het mogelijk is

Energieleveranciers hebben u graag langdurig als klant. Als uw budget het op dit moment toelaat, loont het om te kijken of u een langdurig energiecontract kunt afsluiten. Het is hierbij altijd handig om te kijken welke voorwaarden de zakelijke energieleverancier hanteert. Bij sommige energieleveranciers worden flexibele tarieven gehanteerd, terwijl u bij andere energieleveranciers jarenlang aan hetzelfde tarief vast zult zitten. Door de daling van de energieprijzen over de laatste jaren raden wij u aan om voor langdurige energiecontracten te kiezen waarbij flexibele prijzen worden gehanteerd.

4. Investeer in duurzame en groene energie

Groene energie is een belangrijke trend op de zakelijke energiemarkt. Steeds meer bedrijven doen er alles aan om beter en meer klimaatneutraal te ondernemen. Als u investeert in groene energie dan kunt u de uitstoot van uw onderneming eenvoudig verlagen en eventueel ook neutraliseren. Dit verlaagt de impact van uw bedrijf op het milieu en biedt daarbij ook mogelijkheden om nog duurzamer te ondernemen.

5. Kies voor eigen energieopwekking

Naast groene energie kunt u er als onderneming ook voor kiezen om zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen, windmolens of watercentrales. Dit verlaagt de kosten per kWh aanzienlijk en helpt u daardoor bij het besparen van kosten op het gebied van zakelijke energie.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?