4 Manieren waarop oude machines uw energierekening verhogen

4 Manieren waarop oude machines uw energierekening verhogen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De kans is groot dat er op dit moment oude machines in uw bedrijf draaien welke veel energie verbruiken. Dit is zonde, want u kunt veel kosten besparen op het moment dat u deze oude machines vervangt. Wij helpen u graag om kosten te besparen op het gebied van energie, en zullen in dit artikel artikelen enkele manieren aankaarten die ervoor zorgen dat uw energierekening aanzienlijk hoger uitvalt dan nodig is.

Klik hier om te zien hoeveel u kunt besparen op uw zakelijke energierekening >>

Zo kunt u voortaan effectief besparen op uw energierekening en houdt u een groter deel van uw bedrijfsomzet als winst over. Dit is een kostenefficiënte manier om te zorgen dat uw bedrijf duurzamer wordt en deze manieren helpen om niet-efficiënte bedrijfsprocessen stop te zetten.

1. Oude machines zorgen voor een hoger verbruik

De laatste jaren zijn de technologieën met betrekking tot energieverbruik van machines flink veranderd. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat u flink kunt besparen als u voor nieuwe technologieën kiest. Enkele innovaties binnen de machinemarkt brengen kostenbesparende maatregelen met zich mee. De oude technologie die in de machines is gebruikt is onnodig inefficiënt.

2. Oude machines zijn aanzienlijk langzamer

U wilt uw bedrijfsprocessen zo veel mogelijk optimaliseren. Het is niet alleen belangrijk dat deze steeds sneller gaan produceren, deze machines moeten ook een groter aantal kunnen produceren. Op het moment dat u nog oude machines gebruikt, en deze actief binnen uw bedrijf inzet, kunt u erop rekenen dat u aanzienlijk hogere kosten draagt. Dit brengt niet alleen een negatieve lading mee voor uw huidige bedrijfsprocessen; het verlaagt ook de productie binnen uw bedrijf en verlaagt hiermee de potentiële winstgevendheid.

Machines die op dit moment langzaam draaien verbruiken daarbij aanzienlijk meer energie. Als u uw productieproces met 20% kunt verbeteren dan zal dit onderdeel van uw energierekening ook 20% lager uitvallen. Het is vooral bij machines die veel energie verbruiken interessant om te kijken welke mogelijkheden er zijn om uw verbruik te verlagen.

3. Oude machines vereisen meer handmatige tussenkomst

Werknemers zijn erg duur. Niet alleen op basis van de kosten die zij met zich meebrengen met betrekking tot het salaris; zij verbruiken ook stroom en gas. Op het moment dat uw oude machines minder handmatige tussenkomst vereisen, zal het energieverbruik van uw medewerkers ook aanzienlijk dalen. Het loont daarom zeker om te zorgen dat uw machines minder handmatige tussenkomst vereisen, want dit is een bijzonder eenvoudige manier om kosten te besparen.

4. Oude machines nemen te veel plek in

De kans is groot dat u op dit moment veel ruimte kunt besparen als u de oude machines vervangt met nieuwe modellen. De meeste machines zijn dusdanig groot dat er weinig plek is om nieuwe apparaten toe te voegen. Daarbij is er aanzienlijk meer energie nodig om de verlichting rondom deze machines te gebruiken. Dit zijn allemaal extra kosten die erin kunnen resulteren dat uw energierekening onnodig hoog uitvalt. U kunt daarom het beste zorgen dat u voor nieuwe machines kiest en op deze manier gaat besparen.

Klik hier om direct te besparen op uw bedrijfsenergie >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?