3 Manieren om via uw zakelijke energieleverancier te besparen op energie

3 Manieren om via uw zakelijke energieleverancier te besparen op energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het contract dat u met uw huidige zakelijke energieleverancier heeft ondertekend bevat talloze voorwaarden op het gebied van prijs, contractduur en verbruik. Dit heeft er samen in geresulteerd dat het contract is samengesteld zoals het vandaag de dag onder uw neus ligt.

Veel bedrijven denken daarom dat het niet mogelijk is om een voordeliger contract te verkrijgen. Toch blijkt niets minder waar, ook op het moment dat u er niet voor kiest om over te stappen is het nog steeds mogelijk om aanzienlijk te besparen op het huidige energiecontract. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat zakelijke energieleveranciers u ontzettend graag als klant hebben, en vaak enkele voordelen kunnen leveren aan klanten die al enkele jaren klant zijn.

Wij zijn actief bezig met het bieden van hulp aan bedrijven die op zoek zijn naar een goedkoper energiecontract. En daarbij kijken wij over het algemeen naar mogelijkheden met betrekking tot overstappen. Maar het is ook eenvoudig om via uw huidige energieleverancier een veel lager tarief te verkrijgen, en hiermee het voordeel voor uw organisatie te verbeteren. Daar vertellen wij u in dit artikel graag meer over.

Begin met kijken naar prijswijzigingen

Uw contract is ongetwijfeld al enkele jaren oud, en dat betekent dat er nog ontzettend veel voorwaarden en prijzen benoemd worden die op dit moment wellicht allang niet meer relevant zijn bij deze zakelijke energieleverancier. Oftewel: nieuwe klanten die bij de energieleverancier aankomen krijgen soms meer voordelige voorwaarden dan u bij het tekenen van het contract heeft verkregen.

In dit geval is het goed om te kijken om welke voordelen het gaat. Want als nieuwe klanten deze voordelen verkrijgen, is het voor bestaande klanten vaak ook mogelijk om dit te verkrijgen. Met een simpel belletje naar uw huidige energieleverancier kunt u meer informatie verkrijgen en uitzoeken op welke voordelen u op dit moment aanspraak kunt maken.

Zoek uit wat andere zakelijke energieleveranciers aanbieden

Een van de belangrijkste factoren voor energieleveranciers is klantbehoud. Bij het aantrekken van nieuwe klanten komen talloze kosten kijken die erin resulteren dat het goedkoper is om klanten te behouden. Door te kijken naar andere zakelijke energieleveranciers binnen uw markt, kunt u eenvoudig zien of er voor dezelfde prijs een betere energieleverancier beschikbaar is. Deze informatie kunt u vervolgens voorleggen aan uw huidige zakelijke energieleverancier, waarbij u aangeeft dat er bij andere energieleveranciers voor hetzelfde bedrag meer voordelen worden verkregen en u er hierdoor over nadenkt om over te stappen. Vaak biedt de huidige zakelijke energieleverancier dezelfde prijs en voorwaarden op het moment dat u deze argumenten voorlegt.

Bekijk de overige energiepakketten

Bij iedere zakelijke energieleverancier bent u gebonden aan specifieke energiepakketten. Dit maakt het voor energieleveranciers en klanten eenvoudiger om te zien wat het beste bij de huidige situatie aansluit. Door de groei van uw bedrijf kan het voorkomen dat het huidige energiepakket allang niet meer aansluit bij de huidige situatie van uw organisatie. En dit houdt in dat u wellicht te veel betaalt. Bekijk hierom de andere energiepakketten van uw huidige energieleverancier en achterhaal op deze manier of er een ander energiepakket beschikbaar is dat beter bij de situatie aansluit.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?