Energietoeslag voor bedrijven

De energietoeslag voor bedrijven bestond in 2023 uit twee varianten. Op onze website leest u alles over deze twee toeslagen. 

Grootzakelijke

1. Het prijsplafond

Tot een bepaalde hoeveelheid stroom en gas betaalde u een maximaal energietarief. Dit tarief is vastgesteld door de overheid en heet het prijsplafond.

Wat waren de tarieven van het prijsplafond?

Wanneer kwam u in aanmerking voor het prijsplafond?

Diende u actie te ondernemen?

Op onze speciale pagina over het prijsplafond voor bedrijven worden al uw vragen beantwoord.

Vergelijk de scherpste zakelijke energietarieven

Bekijk vrijblijvend de actietarieven van alle zakelijke energieleveranciers. De tarieven van het prijsplafond zijn meegenomen in de vergelijking, dus u ziet altijd de meest actuele prijs. Ziet u een aantrekkelijk aanbod? U kunt deze direct en kosteloos aanvragen. 

Even geduld alstublieft...

2. Tegemoetkoming energiekosten MKB

Het MKB dat in 2023 intensief energie verbruikte, kwam in aanmerking voor de tegemoetkoming energiekosten. Afgekort: TEK. De maximaal te verstrekken compensatie lag op € 160.000,-. 

Op onze speciale pagina over tegemoetkoming energiekosten MKB  (TEK) lichten we alles over deze regeling toe:  

De voorwaarden van de tegemoetkoming energiekosten MKB

Op welk bedrag aan compensatie uw bedrijf recht had

Wanneer u de compensatie kon aanvragen

Veelgestelde vragen over de energiecompensatie

U kreeg op twee manieren compensatie voor uw energierekening. 

De compensatie die middels het prijsplafond werd uitgekeerd, werd automatisch verrekend via uw zakelijk energieleverancier. Betrof het de compensatie voor het energie-intensieve MKB dan diende u deze aan te vragen via de website van de Rijksoverheid. 

De 190 euro energietoeslag is eind 2022 automatisch uitgekeerd via uw zakelijk energieleverancier. Deze 190 euro werd of in mindering gebracht op uw energiekosten of uitgekeerd op uw bankrekening. Dit verschilde per energieleverancier.