Zonnepanelen Kopen óf Leasen

Investeer in de zon en verlaag direct je energierekening

Gemiddeld 24% rendement

In 4 jaar terugverdiend

De waarde van je pand stijgt direct

Start hier je offerte aanvraag

Geheel vrijblijvend

Uw woning- of pandwaarde stijgt direct

Advies over alle gunstige belastingvoordelen

Zonnepanelen kopen: binnen 5 jaar terugverdiend

Bij zonnepanelen kopen doet u een eenmalige investering zodat u daarna uw eigen opgewekte stroom kunt verbruiken. Naast dat u duurzaam bezig bent, verlaagt u ook uw energiekosten. Immers, voor de stroom die u zelf opwekt, hoeft u ook niet te betalen. Zonnepanelen werken gemiddeld 25 jaar dus al met al behaalt u met zonnepanelen kopen een hoog rendement! 

Een terugverdientijd van 5 jaar

Gemiddeld 24% rendement op uw investering

Uw pandwaarde stijgt direct

De fiscale voordelen van zonnepanelen

Leasen zonnepanelen: geen investering nodig

Met het leasen van zonnepanelen verlaagt u direct uw energiekosten. Het werkt zo: maandelijks betaalt u een vast bedrag aan lease. Daardoor is een investering vooraf niet nodig. En doordat u zelf stroom opwekt, valt uw energierekening altijd lager uit.  

Maandelijks een vast bedrag aan lease

Investering vooraf is niet nodig

Wij installeren de zonnepanelen kosteloos voor u

Met leasen van zonnepanelen bespaart u 15-25% energiekosten

Het plaatje links laat het duidelijk zien. Met het leasen van zonnepanelen vallen uw energiekosten lager uit dan voordat u huurde. Simpelweg omdat u zelf uw stroom opwekt.

Liggen uw geleasede zonnepanelen eenmaal op uw dak dan bestaat uw energierekening uit twee onderdelen:

1. Een vast bedrag aan lease per maand

2. Kosten voor de aanvullende benodigde energie 

Aanvullende energie heeft u ook altijd nog nodig, omdat u bijvoorbeeld gas verbruikt. Of stroom op momenten dat de zon niet schijnt. Deze energie kunt u gelukkig voordelig afnemen. Via Energie-Zakelijk.nl vindt u namelijk exclusieve actietarieven voor uw aanvullende stroom en/of gas.  

A-merk zonnepanelen kosteloos & vakkundig geïnstalleerd

Onze eigen gecertificeerde installateurs plaatsen bij u de zonnepanelen, want vakkundige installatie is een must. We hechten veel waarde aan kwaliteit waardoor we uitsluitend met A-merk zonnepanelen werken. Zo weet u zeker dat zolang de panelen op uw dak liggen zij de maximale hoeveelheid stroom opwekken! 

Vakkundige installatie door gecertificeerde vakmensen

Kwaliteit voorop met A-merk zonnepanelen

Via de app altijd inzicht in hoeveel u opwekt

Twijfelt u nog over zonnepanelen leasen of kopen? We helpen u graag!

Neem contact met ons op: 

Bitmap@2x

Rob

Arno

turn-links
Turn-rechts

Veelgestelde vragen

Die beslissing neemt u vooral door uzelf de vraag te stellen: heeft u vermogen en wilt u dit investeren of liever niet? Is het antwoord ‘liever’ niet, dan is zonnepanelen leasen de juiste keuze voor u. Wilt u wel uw vermogen investeren, dan is kopen een slimme keuze. Uw investering is binnen 5 jaar terugverdiend en u heeft een hoger rendement dan bij leasen.

Een leaseperiode duurt 10 of 15 jaar. Daarna gaan de zonnepanelen nog minstens 10 jaar mee (gemiddeld 25 jaar). U kunt ze overkopen voor de resterende levensjaren, maar u kunt ook doorgaan met leasen. Uw derde optie is de zonnepanelen van uw dak verwijderen.  

Dan verhuizen we uw zonnepanelen met u mee! Daarvoor hebben we onze speciale verhuisservice. U heeft nóg twee opties: u koopt de zonnepanelen over of u laat de nieuwe huurders het leasecontract overnemen. Kortom, voor elk wat wils. 

Investeert u via ons in zonnepanelen dan kunt u deze al binnen 5 jaar terugverdienen. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald en tegelijkertijd is de kwaliteit toegenomen. Daardoor wekken panelen vandaag de dag ongekend veel stroom op. Deze combinatie maakt dat u binnen 5 jaar uw zonnepanelen terugverdient. Na die 5 jaar profiteert u nog volop van gratis stroom!  

De kosten van zonnepanelen worden onder andere bepaald door het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, of er schaduw op uw dak is en het type zonnepaneel dat u kiest.

De prijs van zonnepanelen varieert daarom. Toch willen we u graag een indicatie geven. Voor tien zonnepanelen betaalt u ongeveer € 4200,- tot € 4800,- inclusief btw. Die 21% btw mag u vervolgens terugvragen van de belastingdienst. 

  • Ten eerste mag u de 21% btw over uw  investering terugvragen
  • Ten tweede is er de salderingsregeling. Deze geldt tot 2023 en houdt in dat de stroom die u teruglevert op het energienet afgetrokken wordt van de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Zodoende betaalt u geen belasting over uw stroomverbruik. Na 2023 wijzigt deze regeling, maar hoe is nog niet bekend. 

Daarnaast zijn er nog fiscale regelingen voor ondernemers die zonnepanelen zakelijk huren. Met deze regeling kunt u de investering aftrekken van de winst. Die regelingen ijn:

  1. De Energie -investeringsaftrek (EIA)
  2. De Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)
  3. De Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  4. De Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)

Op momenten dat de zon niet schijnt, neemt u stroom af bij de energieleverancier. Op andere momenten wekken uw panelen juist weer meer stroom op dan u verbruikt. Deze overtollige stroom levert u terug op het energienet. Terugleveren noemen we dit. Die teruggeleverde stroom mag u in mindering brengen op de stroom die u afneemt van de energieleverancier. Hierdoor betaalt u minder voor uw stroom en dat is salderen.

Wat er gebeurt na uw offerte-aanvraag

Zonnepanelen huren of kopen? Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

1: Contact

Is de offerte-aanvraag bij ons binnen gekomen? Dan nemen we eerst contact met u op. 

2: Intake

We brengen in kaart hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoeveel er op uw dak mogelijk zijn.

3: Offerte

We stellen de offerte op en sturen u deze toe. Zodat u er op een later moment rustig naar kan kijken. 

4: Geregeld!

Tevreden over ons voorstel? Dan is het een kwestie van de offerte accepteren en een afspraak inplannen voor de installatie!